börek çörek (yemek ve pasta tarifleri)

Başlatan |Ayþe|, 07 Mar, 2008, 09:55

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aşağı git

|Ayþe|

SODALI BÖREK
Kategori: Borekler
Sodalý Böreðin yapýmý çok kolay. Ve çok lezzetli oluyor.



malzemeler:

250 gr az yaðlý beyaz peynir
1 su bardaðý doðranmýþ maydanoz
4 adet yufka
2 yemek kaþýðý tereyaðý
40 cl maden suyu (iki þiþe)
2 yumurta
hazýrlanmasý:

1. Ýç malzemeyi hazýrlamak için peyniri ezip doðranmýþ maydanozlarla karýþtýrýn.

2. Dikdörtgen bir fýrýn tepsisini veya 30 cm çapýnda yuvarlak bir tepsiyi yaðlayýn. 1 yufkayý bütün olarak tepsiye serin. (yufka tepsinin kenarlarýndan dýþa doðru sarkacaktýr.)

3. Ýkinci yufkayý ikiye bölün. her bir parçayý kýrýþtýrarak tepsiye eþit þekilde serin. üçüncü yufkayý da ikiye bölün. bu defa sadece bir yarýsýný tepsiye serin.

4. Peynirli ve maydanozlu için tamamýný tepsideki 2,5 yufkanýn üzerine yayýn.

5. Üçüncü yufkanýn kalan yarýsýný peynirli için üzerine kýrýþýk olarak serin. son yufkanýn kenar kýsýmlarýný geniþçe koparýp orta kýsmýný bütün olarak býrakýn.
6. Kopardýðýnýz kenarlarý parça parça tepsiye yayýn. tepsinin en altýna serdiðiniz ve dýþýna sarkan yufkayý iç tarafa çevirip tepsinin þekline göre katlayýn.

7. Ortasý kalan yufkayý tepsiye serin. kenarýna taþan kýsýmlarý böreðin altýna sýkýþtýrýn. böreði kuru halde iken istediðiniz büyüklükte dilimleyin.

8. Tereyaðýný eritin. sýrasýyla 2 þiþe maden suyunu ve 2 yumurtayý ekleyin. (önce yumurtalarý eklerseniz tereyaðýnýn sýcaklýðýyla piþerler.) bir tel yardýmýyla çýrpýn. karýþýmý kesilmiþ yufkalarýn üzerine gezdirin. en az 1 saat oda sýcaklýðýnda bekletin.

9. Önceden ýsýnmýþ 200C fýrýnda 30-40 dakika piþirin. (maden suyundan dolayý üzerleri tam kýzarmayacaktýr.)

|Ayþe|

GALETALI SÝGARA BÖREÐÝ
Kategori: Borekler




Malzemeler:


- 4 Yufka
- 1 adet yumurta

- Yarým su bardaðý süt

- Kýzartmak için sývý yað

- Galeta unu



Ýç malzemesi

- 1 su bardaðý lor

- Maydanoz

- Tuz

- Karabiber





Yapýlýþý:
Yufkalarý 4'e bölün. Dörde böldüðünüz çeyrek dilimleri tekrar 2 ye bölün Ve iki katlý sigara börekleri sarýn. 1 yumurta'nýn içine sütü katýp iyice çýrpýn. Sigara böreklerini sütlü karýþýma bulayýn. Bir kabýn içine galeta unu koyun. Sütlü karýþýmdan çýkardýðýnýz sigara böreklerini galetaya bulayýn. Yaðda kýzartýn. Yalnýz yað orta ateþte olsun. Çünkü galetalar çok çabuk yanýyor. Ýçi piþmeden kalýyor.

Afiyet olsun.

|Ayþe|





Malzemeler
Ýçi Ýçin:
½ Kg Yaðlý Kýyma
5 Adet Soðan (ince doðranmýþ)
1 Çay Kaþýðý Karabiber
1 Çay kaþýðý Pulbiber
100 gr Ceviziçi
1 Paket Margarin
Yeterince Tuz


Dýþý Ýçin:
½ Kg Ýki Kere Çekilmiþ Yaðsýz Kýyma
250 gr Ýnce Bulgur
Biraz Tuz
1 Adet Rendelenmiþ Soðan
1 Tatlý Kaþýðý Salça


Sos Ýçin:
1 Çorba Kaþýðý Margarin
1 Tatlý Kaþýðý Salça
1.5 Su Bardaðý Su
Tuz
Yemeðin Tarifi
Önce içli köftenin içini hazýrlayalým. Bir tencerede yað tuz soðan ve kýymayý kavuralým. Soðanlar sararýnca biberleri ve ceviz içini ilave edelim. Bir müddet hepsini kavuralým. Daha sonra ocaktan indirip soðumaya býrakalým. Þimdi dýþ malzemeyi hazýrlayalým. Tüm malzemeyi karýþtýralým. Karýþýmý macun kývamýna gelinceye kadar yoðuralým.(Yoðururken elinizi suyla sürekli ýslatýn)
Dýþ eti ceviz büyüklüðünde parçalara ayýralým. Þekilde gördüðünüz gibi dýþ eti elinizle içi oyuk yuvarlak haline getirelim.
Donmaya býraktýðýmýz iç malzemeden fýndýk büyüklüðünde parçalar alýp içine koyalým ve yuvarlayýp kapatalým. Tencerede yaðý eritelim. Salça ve su ilave edelim. Kaynayýnca tuz ekleyip köfteleri 5-10 dakika haþlayalým.
(Netten alýntýdýr...)

|Ayþe|

Hoþmerim
Malzemeler
250 gr margarin
500 gr lor peyniri
60 gr irmik
750 gr tozþeker
2 Su bardaðýndan 2 yemek kaþýðý eksik un
Süslemek için : Antepfýstýðý
Hazýrlanýþý
Margarin ve peyniri iyice eritip, bir karýþým haline getirin.
Daha sonra irmiði katýn ve iyice karýþtýrýn.
Karýþtýrmaya ara vermeden unu yedirin.
Þekeri ekleyip, karýþtýrýn.
Þeker eridikten sonra hazýrladýðýnýz hamuru yaðladýðýnýz fýrýn tepsisine yayýn.
Önceden ýsýtýlmýþ 180 dereceli fýrýnda 20 dakika piþirin.
Baklava þeklinde kestikten sonra kýyýlmýþ antepfýstýðý ile süsleyip, servis yapýn.

AFÝYET OLSUNN..

|Ayþe|

Cevizli Burma Çörek (8 Kiþilik)
Malzemeler
1/2 Paket Margarin
1 Su Bardaðý Pudra Þekeri
3 Adet Yumurtanýn Sarýsý
1/2 Su Bardaðý Süt
1 Çorba Kaþýðý Bal
1 Paket Kabartma Tozu
Alabildiði Kadar Un

Yemeðin Tarifi
1 Kg un, 2 çay kaþýðý karbonat, tuz ve suyu derin bir kabýn içinde yoðurup hamur haline getirin. Hamurdan küçük bezeler koparýp, oklavayla açýn.
Ýlk açtýðýnýz hamurun üzerine sývý yað ve dövülmüþ ceviz serpin. Üzerine bir yufka daha koyun. Onun üzerine de malzemeleri ekleyin. En Üste bir yufka daha kapatýn. Bu üç yufkayý rulo yapýp gül biçiminde kývýrýn.
Yaðlanmýþ tepsinin ortasýna koyun. Diðer yufkalarý da ayný biçimde üst üste koyup ortadaki yufkanýn etrafýnda dolayýn. Üzerine 2 çorba kaþýðý eritilmiþ margarini serpip 1 adet yumurta sarýsýný sürün. Önceden ýsýtýlmýþ 180 derecelik fýrýnda üzeri kýzarana dek piþirin.
AFÝYET OLSUN..

|Ayþe|

CEVÝZLÝ BROWNÝ





MALZEMELER

1 su bardaðý un
3 adet yumurta
3 çorba kaþýðý kakao
80 gr bitter çikolata
4 çorba kaþýðý tereyaðý
1 su bardaðý ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardaðý toz þeker

Yapýlýþý:


Çikolatayla yaðý bir kapta eritip þeker ve yumurtanýn konulduðu kaba döküp çýrpýyoruz.Sonra içine tuz,un,ceviz,kabartma tozu koyup çýrpýyoruz ve yaðlayýp unladýðýmýz tepsimize döküp 180  derece önceden ýsýtýlmýþ fýrýnda piþirelim.Dilimler halinde kesin. Sýcak servis yapýn.Afiyet olsun…

|Ayþe|

HAVUÇ TOPLARI




MALZEMELER

- 2 su bardaðý havuç rendesi
- 20 adet bisküvi
- 5 çorba kþ Hindistan cevizi rendesi
- 1 su bardaðý toz þeker
- 1 su bardaðý su

Yapýlýþý:

Havuçlarý toz þekerle ve suyla piþiriyoruz. Bisküvileri iyice ufalýyoruz.(toz haline gelinceye kadar) Piþen havuçlarý bisküviyle karýþtýrýyoruz. Þekil verip Hindistan cevizine buluyoruz

|Ayþe|




2 adet havuç
2 adet kereviz
1 adet patates
½ kilo yer elmasý
1 yemek kaþýðý pirinç
1 çay bardaðý zeytinyaðý
1 adet kesme þeker
1 adet soðanyeteri kadar tuz


HAZIRLANIÞI:
Tencereye halka halka doðranmýþ soðanlar, yýkanýp ayýklanmýþ ve tavla zarý büyüklüðünde doðranmýþ havuç, iri küpler halinde kesilmiþ kereviz (yapraklarý ile beraber) ve yer elmasý konur. Üzerine yýkanýp ayýklanmýþ pirinç serpiþtirilir, þeker ve zeytinyað ilave edilir. Yeterince tuzda eklenerek ateþe konur. Bir çay bardaðý su ilave edilip 20 dakika kadar piþirilir.Afiyet olsun….

Asi

acýktýmm  :P
BÝR Bavul DOLUSU Cümle VAR DEFTERÝMDE.
YARABANDI TUTMAYACAK KADAR DERÝN TÜMCELERÝM
SEN Yollarina 29 HARFLE ACI DÖÞEYEN BÝRÝNE
YAR(A) DEÐÝLDE YAR DÝYEBÝLÝRMSÝN????

|Ayþe|

buyurrrrrrrrrrrrrrrrr..

Yukarı git